- 500 gr un
- 1 p. yasmaya
- 0,5 ç.b. tozseker
- 1 ç.b. süt (isitilmis)
- 1 yumurta
- 5 y.k. siviyag
- bir fiske tuz
Iç malzemesi:
- 1 t.k. tarçin
- 0,5 ç.b. tozseker
- 100 gr margarin/tereyag
Üzeri için:
- 1 y.k. süt
- 1 yumurta sarisi
Yapilisi: Un, tuz ve sekeri bir kabin için alalim. Ortasini açarak mayamizi isittigimiz süt ile eritelim. Siviyag ve yumurtayida ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim. Mayalanmasi için üzerini örtüp bi kenara kaldiralim (yaklasik 30-40 dk yetecektir). Iki esit bezeye ayiralim ve birini açmaya baslayalim. Ben dikdörtgen sekilde açtim rulo yapinca daha güzel oluyor bu sekilde. Erittigimiz yag ve içine kattigimiz tozseker ile tarçini hamurun heryerine yayin. Rulo yapin ve verevineüçgen seklinde kesin. Kestigimiz rulolarin ortasina bir kasik yada kepçe yardimi ile (yuvarlak olmasina dikkat edin) bastirin. Yagli kagit serilmis firin tepsinizin üzerine dizip biraz daha mayalandirin. Üzerlerine süt ve yumurta sarisini sürüp önceden isitigimiz 170 - 180 C firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
NOT: Ikizlerinannesi arkadasimiz sayfasinda yapim asamalarini adim adim fotograflamis. Anlamadiginiz bir yer olursa arkadasimizin sayfasina bakin derim. Bu tarifide 54. P.D.Ç.S.E ev sahibesi Hayattan Azicik arkadasima gönderiyorum...
elinize sağlık betülcüm.sayfan ışıl ışıl rengaenk çok beğendim.mutlu bir pazar dilyorum
YanıtlaSil56 ve 57 numara ile yayınladım. Katılımın için çok teşekkür ederim. Bu çörekler bir şaheser duruyor gerçekten. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize saglik degisik ve nefis görünüyor .
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
YAŞIT OLMAMIZA ÇOK SEVİNDİM BETÜLCÜMM:)) BENDE 87 LİYİM.. YORUM VE ZİYARETİN İÇİN TEŞEKKÜRLER.. AYRICA BLOĞUNA BAYILDIM BENDE ÇOK GÜZEL EMEK DOLU ŞEYLER YAPMIŞSIN SIK SIK GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE..
YanıtlaSilSEVGİLER..
MUTLU PAZARLAR..
KALPKURABİYE, DENİZ... ♥
@Aleyna; Güzel yorumun için tskler, begenmene sevindim :)) Iyi pazarlar...
YanıtlaSil@Estergonyesil; Ben tsk ediyorum canim kolay gelsinn :))
@Tatlilar gülcandan; Buyrun beraber olsunn :))
@Kalpkurabiye; Denizcim sagolasin canim güzel yorumun için.. Çok sevindim seni tanidigima, görüsmek dilegiyle..
Slm Betul, nefis gorunuyor corekler! Ellerine saglik.
YanıtlaSilHamileligin nasil gidiyor bu arada? Wanneer ben je uitgerekend?
Groetjes
@Dusbahcesi; Aslm.. Tsk ederim :)
YanıtlaSilIyi gidiyor Allaha sükür.. 5 juni ben ik uitgerekend :)
ellrine saglık
YanıtlaSilBetülcüğüm merhaba çok nefis görünüyor çok ta güzel kabarmış ellerine sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSil@Isil; :)
YanıtlaSil@Mis kokulu lezzetler; Merhaba.. Tsk ederim begenmene sevindim gerçekten çokta iyi kabarmislardi :))
Vaaay benim gibi ikizler burcu olacak:) Hadi hayirlisi!
YanıtlaSilcanım iyi olmana çok sevindim..arada iyi olduğuna dair yazı yaz merakta kalmayalım...öpüyorum canım....
YanıtlaSilne kadar güzel bir tarif böyle. eline sağlık. bloguma ve mutfağıma hoş geldin bu arada sevgiler
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilçörekler harika görünüyor,ellerinize sağlık.
Gerçekten görüntüsü yeter çöreklerin, ellerine saglık muhteşem olmuşlar. sevgiler.
YanıtlaSilBu çöreklerden ben de yapmıştım, çok güzel oluyorlar.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
ilk baştaki çöreğin içindeki fıstıkmı diye düşünürken, yazını okudum, yanılmamışım:))
YanıtlaSilnefis görünüyorlar, bu çörekleri ben de ne zamandır denemek istiyordum, tarçınlılara ceviz de yakışır diye düşünüyorum:)
ellerine sağlık, sevgiler...
Ellerine saglik canim..
YanıtlaSilNefis görünüyor eminim tadi dahada nefis :))
Sevgiler...
ooo...hemen tarif defterime yazdım ...şeklinide çizdim ..çok teşekkürler ...
YanıtlaSilGüzel yorumlariniz için çok tsk ederim arkadaslar.. Hepinize mutlu haftalar diliyorum..
YanıtlaSilCanım blogumu ziyaretin beni sevindirdi izleme alanına aldım maşallah haratsın çok güzel blogun sevgiler seninli tanıştığıma sevindim
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilcorekler tek kelimeyle enfes gorunuyor
afiyetle...
www.yenitadlar.blogcu.com