Malzemeler:
- 4 tavuk but
- 5 milföy hamuru
- 1 yumurtanin sarisi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 sogan
- 3 y.k. zeytinyagi
- tuz
- karabiber
- kekik
- 0,5 tavuk suyu (butlari hasladiginiz su)
Yapilisi: Tavuk butlarini yumusayincaya kadar haslayip sogumaya birakin. Sogani minik minik dograyip zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun. Salçayi ekleyin ve biraz daha kavurun (yaklasik 3-4 dk). Tuz, kekik ve karabiberi ekleyin. Yarim çay bardagi tavuk suyunu ilave edin. Sosu butlarin üzerine sürün. Milföy hamurlarini butlarinizin büyüklügüne göre açin. Butlarin üzerlerine yerlestirip sarin. Kalan 1 hamurdan seritler kesip üzerine yapistirin. Üzerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 180 C firinda pisirin.
Sevgili Betül,
YanıtlaSilTavuk harika olmuş,milföyle de çıtır çıtır olmuştur,
ellerine sağlık,sevgilerimle.
ellerine sağlık canımm tavuk olsunda ne olursa olsun benim için:))
YanıtlaSilcanım çok şık bir sunum olmuş, kekigede bayılırım, ellerine saglık. sevgiler.
YanıtlaSilnede yaparım bu tavuktan börek gibi
YanıtlaSilelinize sağlık.yıllarca önce pınar altuğun programında görmüştüm.hayırlı günler dilerim betülcüm
YanıtlaSilNefis görünüyor Betül'cüğüm,ellerine sağlık canım..Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık çok değişik olmuş görünüşüde çok harika sevgiler.Mine
YanıtlaSilDaha once yemistim, gercekten cok istah acici oluyor. Hem goze hem mideye hitap ediyor! Ellerine saglik.
YanıtlaSilEnfes görünüyor, milföyün altında tavuk hazine gibi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilBende daha yeni tavuk budu almistim acaba degisik nasil yapabilirim diye düsünüyordum...
Artik aklimda bir tarif var tesekkür ederim canim...
öPTÜM...
Sevgiler
canım ellerine sağlık çok teşekkür ederim...
YanıtlaSil