Cumartesi, Şubat 20, 2010

Elmali Muhallebi Kuplari

Malzemeler:
  • 5 elma
  • 1 t.k. tarçin
  • 4 y.k. tozseker
  • 1 ç.b. ceviz içi (robotta çekilmis)

Muhallebi için:

  • 1 lt. süt
  • 5 y.k. tozseker
  • 2 y.k. nisasta
  • 2 y.k. un

Yapilisi: Elmalarin kabuklarini soyup irice rendeleyin. Tavaya alip üzerine tozseker ilave edip kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin. Içine tarçin ve ceviz ekleyip karistirin ve sogumasi için bi kenara kaldirin. Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alip orta ateste koyulasincaya kadar karistirarak pisirin. Kuplara elmali karisimdan 1 y.k. yerlestirin. Üzerine biraz muhallebi koyun. Malzemeler bitene kadar bi elmali karisimdan bi muhallebiden kat kat olana kadar paylastirin. En üste muhallebi gelecek sekilde yapin. Oda sicakligina gelince buzdolabina alarak sogutun.

NOT: Tarifi Hayattan Azicik arkadasima gönderiyor, kolayliklar diliyorum. Bu ayki 54 P.D.Ç.S.E için ev sahipligi yapiyor. Arkadasimizi yalniz birakmayalim...

3 yorum:

  1. bloğuma ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler.bu sayede bende sizin bloğunuzu keşfetmiş oldum.bloğunuz ve tarifleriniz çok güzel.bebeğinizide sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek nasip olsun inşallah.iyi günler

    YanıtlaSil
  2. Camnım ellerine sağlık...
    Yine özlettin kendini...

    Umarım benişte sende iysinizdir...

    Kuplar çok şık ve iştah kabartıcı duruyor..

    YanıtlaSil
  3. Sayfanıza ilk geliyorum, bende Hollandada yaşıyorum, sayfanız ve tarifleriniz muhteşem, ayrıca elmalı muhallebiyede bayılırım, ellerinize saglık. sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)