Malzemeler:
- 4 y.k. yogurt
- 1 paket margarin (oda sicakliginda)
- 3 yumurta
- 1 p. kabartma tozu
- aldigi kadar un
- ceviz
- tarçin
Serbeti için:
- 1 litre su
- 1 kg seker
Yapilisi:
Yumurta, yogurt ve margarini karistiralim. Kabartmatozu ve un ekleyip klasik bir tatli hamuru elde edelim. Ne çok yumusak ne de çok sert olacak sekilde. Hamurumuzu ikiye ayirip bir kenara alalim. Bir parçasini merdane yardimiyla açalim. Çok ince olmayacak. Üzerine tarçin ve ince çekilmis ceviz serpelim. Miktarini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Rulo seklinde saralim. 1 parmak kalinliginda keselim. Ayni islemi kalan hamurumuz içinde tekrarlayalim. Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim ve önceden isitilmis 180 C firinda pisirelim. Önceden yapmis ve sogmus olan serbeti sicak tatlimizin üzerine gezdirelim.
Benden sana tavsiye.Bak kaymakli tatlida hic serbetli oldugunu hissettirmiyor.
YanıtlaSilBende senin tatliyi merak ettim simdi tarcinla nasil oldu acaba?
Sevgiler.
ellerine sağlık gerçekten hafif ve lezetli bir tarif olmuş en kısa zamanda denimek istiyorum...
YanıtlaSilMerhaba, tatliniz cok leziz gözüküyor... Su an burada saat 23:21 ve ben yarin aksam iftara gelecek olan misafirlerim icin bunu yapmak istiyorum. Ama hic "düsüremedigim" bir konu var :( Aldigi kadar un... Asagi yukari ne kadar/kac bardak un koydunuz acaba, tahmin edebiliyor musunuz? Cevap verebilirseniz cok memnun olacagim ;-)
YanıtlaSilArzucum, maalesef un miktarini hiç ölçmedim. Çok basit aslinda bence sen yinede dene..
YanıtlaSilBütün malzemelerini kattiktan sonra öncelikle 1,5 s.b. kadar un ilave et ve yogurmaya basla. Eline yapismayacak sekilde bir hamur elde etmen gerekiyor. Kivamini bulana kadar un katarsin..
Biraz fazla biraz eksik fark etmez zaten :) Eline yapismayacak bir hamur olsun yeter.. Kolay gelsin.
Bundan sonraki tariflerde daha dikkat etmeye çalisacagim :))
canım merhaba sevgiyle uzanan ellerımı boş çevirmemen çok güzeldi bu arada ben bu tatlıya padişah düğmesi diyorum yapasım geldi görünce harıka bır tadı var
YanıtlaSil