Pazartesi, Nisan 20, 2009

Bardak Mantisi

Aslinda bu mantiyi adim adim fotograflarla paylasmak isterdim fakat fotograf çekmeyi unutmusuz. Annemle birlikte yapmistik bu mantiyi çokta basit oluyor aslinda ama iste nasil anlatsam diye düsünüyorum... Çok severek yedigimiz için tekrar yapmamiz fazla sürmese gerek, ki bu sefer tabii fotograflicam adim adim :)) Malzemeler:
  • 1 kg un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • su
  • 500 gr kiyma
  • karabiber
  • sogan

Yapilisi: Soganlarimizi rendeleyip kiymamizin içine katalim. Tuz ve karabiber ekleyerek karistirip harcimizi bir kenara alalim. Hamurumuzu yoguralim. Çok civik olmamasina dikkat edelim. Istedigimiz büyüklükte bezelere ayirip açalim. Su bardagi yardimiyla yuvarlaklar elde edip içine harcimizdan koyalim. Simdi gelelim "nasil anlatsam, nasil anlatsam" dedigim bölüme :)) Harcimizi koydugumuz hamurun ucundan baslayarak bir üst tarafindan bir alt tarafindan iyice bastirarak sekillendirelim. Inanin anlatmasi hiç olmuyor, bu bahaneyle en kisa zamanda yapip fotograflicam...

Aslinda bu manti'nin adi bardak mantisi degil ama annem tarifi alirken adini kaçirmis ve adi bardak mantisi kaldi. Tarifi yakinda..

12 yorum:

  1. Merakla bekliyorum,çok güzel görünüyor,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bende merakla bekliyorum canimm

    YanıtlaSil
  3. adını boş ver tadı güzelse gerisi önemli değil:)) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. adı haluç bizim orda belkide adı bu başka yerde bilmem örgü gibi durur görüntüsü beceremeyen düz kapatır üzerine salçalı sos yaparız ben yogurtlu severim offf kaynanam haftada 2 kez yapar yani:)haluçu

    YanıtlaSil
  5. hemen yayınlarsan sevinirim.bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. Sekli ne kadar guzel gorunuyor.. Ellerine saglik. Tarifini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  7. canım benim adı haluj yada kurzunuş...çerk4ezlerin meşhur mantısı bende yaptım am daha yayınlamadım:))))ellerine sağlık....yapması çok zevklidir:)))

    YanıtlaSil
  8. Yorumlar için tesekkürler kizlar :))


    @Birsence; evet canim haluj olarak googledan aradim ve bu manti çikti :)) Ismini ögrenmis oldum, tskler. Yapmasi gerçekten çok zevkli, yemeside bi o kadar zevkli ama dimii :))

    YanıtlaSil
  9. merhaba canım..anneninde seninde ellerine sağlık..haluj diyorlar bu mantıya..çerkezler yapıyor daha çok..ehhh kıvırması beceri ister..ne diyim imrendim ellerinize sağlık..bir adıda kurgunuzmu ne galiba.
    dileklerin içinde tşkler canım..Allah c.c. bizede nasip eder kutsal toprakları görmeyi..
    bandana içinde bende çok seviyorum..her renk her model kullanıyorum..onuda hırkayla takım uydurdumdu..çok tşkler sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    Biz GABIN deriz Haluj da diyenlerde var. Çerkez yemeği. Patatesliside yapılır ama patetesli de hamur tamamen kapatılır içi akmasın diye etlide bir ucu açık bırakılır. Üzerine tereyağında biber yakılarak yanında ayranla çok lezzetli olur. elinize sağlık
    Hülya

    YanıtlaSil
  11. Bunu biliyorum bu cerkez mantisi cok guzel oluyor

    YanıtlaSil
  12. çerkez halucu denir buna

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)