- 1 kg un
- 1 yumurta
- tuz
- su
- 500 gr kiyma
- karabiber
- sogan
Yapilisi: Soganlarimizi rendeleyip kiymamizin içine katalim. Tuz ve karabiber ekleyerek karistirip harcimizi bir kenara alalim. Hamurumuzu yoguralim. Çok civik olmamasina dikkat edelim. Istedigimiz büyüklükte bezelere ayirip açalim. Su bardagi yardimiyla yuvarlaklar elde edip içine harcimizdan koyalim. Simdi gelelim "nasil anlatsam, nasil anlatsam" dedigim bölüme :)) Harcimizi koydugumuz hamurun ucundan baslayarak bir üst tarafindan bir alt tarafindan iyice bastirarak sekillendirelim. Inanin anlatmasi hiç olmuyor, bu bahaneyle en kisa zamanda yapip fotograflicam...
Aslinda bu manti'nin adi bardak mantisi degil ama annem tarifi alirken adini kaçirmis ve adi bardak mantisi kaldi. Tarifi yakinda..
Merakla bekliyorum,çok güzel görünüyor,sevgiler
YanıtlaSilbende merakla bekliyorum canimm
YanıtlaSiladını boş ver tadı güzelse gerisi önemli değil:)) afiyet olsun
YanıtlaSiladı haluç bizim orda belkide adı bu başka yerde bilmem örgü gibi durur görüntüsü beceremeyen düz kapatır üzerine salçalı sos yaparız ben yogurtlu severim offf kaynanam haftada 2 kez yapar yani:)haluçu
YanıtlaSilhemen yayınlarsan sevinirim.bayıldım.
YanıtlaSilSekli ne kadar guzel gorunuyor.. Ellerine saglik. Tarifini bekliyoruz
YanıtlaSilcanım benim adı haluj yada kurzunuş...çerk4ezlerin meşhur mantısı bende yaptım am daha yayınlamadım:))))ellerine sağlık....yapması çok zevklidir:)))
YanıtlaSilYorumlar için tesekkürler kizlar :))
YanıtlaSil@Birsence; evet canim haluj olarak googledan aradim ve bu manti çikti :)) Ismini ögrenmis oldum, tskler. Yapmasi gerçekten çok zevkli, yemeside bi o kadar zevkli ama dimii :))
merhaba canım..anneninde seninde ellerine sağlık..haluj diyorlar bu mantıya..çerkezler yapıyor daha çok..ehhh kıvırması beceri ister..ne diyim imrendim ellerinize sağlık..bir adıda kurgunuzmu ne galiba.
YanıtlaSildileklerin içinde tşkler canım..Allah c.c. bizede nasip eder kutsal toprakları görmeyi..
bandana içinde bende çok seviyorum..her renk her model kullanıyorum..onuda hırkayla takım uydurdumdu..çok tşkler sevgiler..
Merhaba
YanıtlaSilBiz GABIN deriz Haluj da diyenlerde var. Çerkez yemeği. Patatesliside yapılır ama patetesli de hamur tamamen kapatılır içi akmasın diye etlide bir ucu açık bırakılır. Üzerine tereyağında biber yakılarak yanında ayranla çok lezzetli olur. elinize sağlık
Hülya
Bunu biliyorum bu cerkez mantisi cok guzel oluyor
YanıtlaSilçerkez halucu denir buna
YanıtlaSil