- 1 paket margarin (oda sicakliginda)
- 1 yumurta
- 1 ç.b. siviyag
- 1 s.b. toz seker (veya pudra sekeri de kullanabilirsiniz)
- 1 p. kabartma tozu
- 1 p. vanilya
- aldigi kadar un
- 4/5 orta boy elma (soyulmus ve rendelenmis)
- tarçin ( 2 t.k. kadar)
- seker (arzuya göre)
- ceviz (arzuya göre)
- üzerlerine serpmek için pudra sekeri
Rendelenmis elmalarimizin üzerine seker ekleyip biraz pisiriyoruz. Tarçinimizi ekleyup sogumaya birakiyoruz.
Tüm malzemeyi karistirip hamurumuzu hazirliyoruz. Yarim saat kadar hamurumuzu dinlenmeye birakiyoruz.
Asamalari yukaridaki fotograflardan da takip edebilirsiniz. Hamurumuzu merdane yardimiyla açiyoruz, çay bardagi ile yuvarlaklar çikariyoruz. Yuvarlak hamurumuzun 4 tarafindan kesiyoruz, ortasinda elmali harcimizdan ilave ediyoruz. Önce 2 karsilikli olan tarafindan, sonra diger taraflarinida katliyoruz ve gül sekli veriyoruz.
Yuvarlaklar bittikten sonra hala bi hamur artiyor, bunlarada ani islemi tekrarlayalim, böyle israf etmemis oluruz.
170 C önceden isitilmis firinda pisirelim. Pistikten sonra üzerlerine pudra sekeri serpelim.
Canım tarifin yayında blogun hayırlı olsun bu arada ellerine sağlık yeni tariflerle beklerim
YanıtlaSilEtkinliklerden yeni haberim oldu bundan sonra katilirim insaAllah. Yorumun için çok tesekkür ediyorum kolay gelsin yine beklerim :))
YanıtlaSilçok güzel bir tarıf yıne ellerıne saglık sanada hayırlı cumalar canım
YanıtlaSilSagol canim begendigine sevindim :))
YanıtlaSilbetülcüm hımm nefis olmuş ellerin dert görmesin bak bu hamura gısa boyası koyarakda dene bence o zamanda harika bir görünüm elde edersin sevgiler
YanıtlaSilsevil
Tesekkür ederim.. Evet katiliyorum sana ama burda (Hollanda) bi türlü gida boyasi bulamiyordum fakat tesadufen internetten yasadigimiz yerden uzakta bi firma buldum.. Iletisime geçtim bile bakalim ne çikacak.. Önerin için sagol canim :))
YanıtlaSilGüzelbir kurabiye bayağıda zahmetli ellerinize sağlık.
YanıtlaSilZahmetli ama tadi çok güzel :)
YanıtlaSil