Pazartesi, Mart 23, 2009

'Appelflap'

Hollanda da çok bilinen ve benim çok sevdigim bir tarif, 'Appelflap'. Çat kapi gelen misafirlerinize hemen yapabileceginiz çok kolay bir tarif... Asil tarifte kuru üzüm kullanilir ceviz yerine ama ben böylesini daha çok seviyorum.. Malzemeler:
  • 3/4 adet orta boy elma
  • 2 ç.k. tarçin (ben bol tarçinli seviyorum ama siz isteye göre azaltabilirsiniz)
  • 2 t.k. seker (kullandiginiz elma cinsine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 avuç ceviz (çekilmis olacak)
  • 10 adet küçük milföy hamuru
  • 1 yumurta sarisi
Yapilisi: Elmalarin kabuklarini soyup küp küp dogruyoruz. Üzerine seker, tarçin ve ceviz ilave ediyoruz. Hamurlarin bir ucuna yerlestirip kapatiyoruz (yukaridaki fotografta gördügünüz gibi). Üzerine yumurtanin sarisini sürüp biraz seker serpiyoruz. 200 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Çatal yardimiyla biraz estetik katabilirsiniz :)
NOT: Sicak sicak yeni firindan çiktiginda tüketilirse çok daha güzel oluyor..

2 yorum:

  1. ARAMIZA HOŞGELDİN CANIM
    MMM ÇOK NEFİS EVET SICAK SICAK HARİKA OLUR ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    SEVGİLER

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)