Salı, Mart 17, 2009

2 Renkli Irmik Tatlisi

Cok severek yaparim sütlü irmik tatlisini. Kayinvalidemden aldigim bir tarifi tutturdum onla devam ediyorum :)) Ama birazcik degisiklik istedim, o yüzden bir de kakaolu yapayim nasil olacak dedim. Ortaya güzel bir tarif çikti. Bu arada kayinpederimin çoook hosuna gittigini belirtmek isterim :)) Malzemeler
  • 4 s.b. süt
  • 1 s.b. su
  • 1 s.b. irmik
  • 1 s.b. toz seker
  • 1,5 y.k. kakao

Yapilisi

Kakao hariç bütün malzemeleri tencereye ekleyip ocaga alalim. Sürekli karistirarak yüksek ateste pisirelim. Kaynayip göz göz olmaya baslayinca altini kisalim. Muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirirak pisirmeye devam edelim. Muhallebi kivamina gelince yarisini ayri bir kabin içine alip 1,5 y.k. kakao ekleyip karistirin. Suyla islatmis oldugunuz borcama veya motifli bir kek kalibina önce kakaolu karisimi sonra üzerine sadesini dökelim. Ilk sicagi ciktiktan sonra buzdolabina koyup dinlendirelim, en az 1 saat kadar durmali. Servis tabagina alinca üzerini tarçin ve cevizle süsleyebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Elif Akcaoglu18 Mart 2009 18:50

    oncelikle hayirli olsun
    masallah da diyelim nazar deymesin sana.
    burdan cok lezzetli gorunuyor hepside
    oyledirde eminim,ee kim yapmiss

    buraya aboneyiz artik:D
    xxxElif

    YanıtlaSil
  2. Tesekkür ederim Elifcim :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel sıcak bir blogun var tariflerin anlaşılır sağol:)devamını bekliyorum.. seni izlemedeyim bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil
  4. Tesekkür ediyorum Gamzeli anne :) Anlasilir bulduguna sevindim.. insaAllah yavas yavas gelecek devami.. Simdi senin bloguna bakalim, yorumumu orda yaparim :)

    YanıtlaSil
  5. renkli irmik tatlıları çok severim...anlaşılan küçük beyimiz epey zamanınızı alıyor...yazamadığınıza göre...umarım herşey yolundadır...sağlıcakla kalın....

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)