- 4 s.b. süt
- 1 s.b. su
- 1 s.b. irmik
- 1 s.b. toz seker
- 1,5 y.k. kakao
Yapilisi
Kakao hariç bütün malzemeleri tencereye ekleyip ocaga alalim. Sürekli karistirarak yüksek ateste pisirelim. Kaynayip göz göz olmaya baslayinca altini kisalim. Muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirirak pisirmeye devam edelim. Muhallebi kivamina gelince yarisini ayri bir kabin içine alip 1,5 y.k. kakao ekleyip karistirin. Suyla islatmis oldugunuz borcama veya motifli bir kek kalibina önce kakaolu karisimi sonra üzerine sadesini dökelim. Ilk sicagi ciktiktan sonra buzdolabina koyup dinlendirelim, en az 1 saat kadar durmali. Servis tabagina alinca üzerini tarçin ve cevizle süsleyebilirsiniz.
oncelikle hayirli olsun
YanıtlaSilmasallah da diyelim nazar deymesin sana.
burdan cok lezzetli gorunuyor hepside
oyledirde eminim,ee kim yapmiss
buraya aboneyiz artik:D
xxxElif
Tesekkür ederim Elifcim :)
YanıtlaSilçok güzel sıcak bir blogun var tariflerin anlaşılır sağol:)devamını bekliyorum.. seni izlemedeyim bloguma beklerim:)
YanıtlaSilTesekkür ediyorum Gamzeli anne :) Anlasilir bulduguna sevindim.. insaAllah yavas yavas gelecek devami.. Simdi senin bloguna bakalim, yorumumu orda yaparim :)
YanıtlaSilrenkli irmik tatlıları çok severim...anlaşılan küçük beyimiz epey zamanınızı alıyor...yazamadığınıza göre...umarım herşey yolundadır...sağlıcakla kalın....
YanıtlaSil