Perşembe, Mart 04, 2010

Parmak Kebabi

Sizlere harika bir lezzet sunmaya geldim. Ilk defa denedim bu tarifi ve yiyenler çok begendi. Özellikle esim "bir daha yapilacaklar listesine alsana bunu" dedi :)) Malzemeler:
  • 500 gr kusbasi dana eti
  • 6 y.k. siviyag
  • 1 y.k. domates salçasi
  • 1 y.k. biber salçasi
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 s.b. su
  • tuz
  • karabiber
  • 4 adet patlican
  • 2 sivri biber
  • 2 domates (evde yoktu o yüzden kullanmadim ama sanirim domatesle daha güzel olur)

Yapilisi:

Etleri bir tencerede suyunu salip çekene kadar pisirin. Suyunu çekince küçük küçük dogradiginiz sogani ve salçalari ekleyip kavurun. 2-3 dk kavurduktan sonra suyumuzu ilave edelim. Tuz ve karabiber ekleyip etler yumusayincaya kadar pisirelim. Bir taraftan patlicanlarimizi alacali soyalim. Ortadan ikiye kesin (çok uzunsa üç'e) ve 2 parçayida uzunlamasina 4 esit parçaya bölün. Tuzlu suda yarim saat kadar bekletelim. Beklettikten sonra kagit havlu ile kurulayalimki kizartirken etraf yag olmasin :)) Pembelesinceye kadar kizarttigimiz patlicanlari tekrar fazla yagini çekmesi için bir kagit havlunun üzerine alin. Yuvarlak borcama patlicanlarimizi koyup üzerine pisen etlerimizi dökelim. Üzerini domates ve biber ile süsleyin. Önceden isitilmis 200 C firinda yaklasik 20 dk pisirin. Yaninda pilav ile servis yapin!

11 yorum:

  1. Betülcüğüm,
    eline sağlık,kızarmış ve fırınlanmış patlıcanla etin tadına doyum olmaz,afiyet şeker olsun,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. selamun aleykum betul,

    firinda etler daha mi lezzetli oluyor,yoksa bana mi oyle geliyor?:)nadirde olsa tuketmeye calisyorum:)ellerin dert gormesin.

    hele bi begenmesinler,seni uzsunler(ki kesinlikle uzsunlerine inanmiyorum.rabbim mutlulugunuzu her daim artirsin)merdanemi alir gelirim:)nede olsa sende nl desin:)

    rabbime emanet ol.hayirli huzurlu mutlu aksamlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. @Nisanur23; Ilk defa yaptim bende gerçekten tadina doyum olmadi tavsiye ederim :))

    @Anlayamazsin; Aleykumselam canim.. Aslinda bakarsan bizde çok nadir tüketiyoruz firinda pisen et yemeklerini, ama gerçekten lezzetli oluyor..
    Allah razi olsun o yönden hiç bir sikayetim yok, kötü olsa bile (ki Rabbimin verdigi nimet kötü degildir ama) iyi olmamis demez esim.. Evet ya, bende yeni gördüm NL'den oldugunu, ne güzel.. Söylim esime bak begenmezsen elinde merdane hazir bekleyen biri var diye :))

    YanıtlaSil
  4. Betülcüğüm etleri fırınlama fikri harika çok nefis olmuştur.Eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canim ellerine saglik esim bir restorantta calisti Fraiburgda o zaman cok yapiyordum uzun zamandir yapmamistim ilk firsatta tekrar yapacagim Size afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. etin en çok sevdiğim halidir ellerine sağlık kuşum:))

    YanıtlaSil
  7. betül valla canım çekti.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık balım nefis olmuşş bu kebap:))

    YanıtlaSil
  9. görüntüsü kendini ele veriyor zaten=)
    ellerine sağlık canım,enfes görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. günaydınlar...aslında benim kırmızı etle çok aram yoktur.. ama bu tepsi şahane görünüyor..bir tabak rica edebilirim.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)