Pazartesi, Nisan 27, 2009

Elmali Turta

Malzemeler:
  • 1 p. margarin (oda sicakliginda)
  • 6 y.k. seker
  • 1 yumurta
  • 1 p. kabartma tozu
  • aldigi kadar un

Iç malzemesi:

  • 4 orta büyüklükte elma
  • 3 y.k. seker
  • 1 t.k. tarçin
Hamuru için bütün malzemeler karistirilir ve yumusak bir hamur elde edilir. Hamuru ikiye ayirip birini derin dondurucuya atalim. Elmalari soyup rendeledikten sonra seker ve tarçin ilave edip karistiralim. Hamurumuzu yuvarlak bir tepsiye serelim. Elmali karisimin suyunu sikalim ve hamurun üzerine yayalim. Dondurucu da beklettigimiz hamuru üzerini kapatacak sekilde rendeleyelim. 180 C firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Çiktiktan sonra pudra sekeri serpip servis edin.

5 yorum:

  1. bundanda bir dilim almadan gitmeyeyim demi:)

    YanıtlaSil
  2. hmmmmm elmali turtaya bayilirim ve cok siklikla yaparimmm ellerine saglik canimmm
    aaa bu arada bu kadar ara acma olurmuuu bizi tariflerinden mahrum etmeye hakkin yokkk
    optum canim

    YanıtlaSil
  3. @Lemaninignesinden: Lemancim al canim afiyet olsun :))

    @Mutfaktaki Zaman: Bende çok severim elmali turtayi. Açmamaya çalisiyorum güzel yorumun için tesekkür ederim canim :)

    YanıtlaSil
  4. Emeklerine sağlık nefis görünüyor.
    Elmalı turtadan hergün olsa hergün yerim o kadar seviyorum yani.

    YanıtlaSil
  5. @Birileri anlatsin; al bendende o kadar, 7/24 saat yiyebilirimm :))

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)