Malzemeler:
- 1 p. margarin (oda sicakliginda)
- 6 y.k. seker
- 1 yumurta
- 1 p. kabartma tozu
- aldigi kadar un
Iç malzemesi:
- 4 orta büyüklükte elma
- 3 y.k. seker
- 1 t.k. tarçin
Hamuru için bütün malzemeler karistirilir ve yumusak bir hamur elde edilir. Hamuru ikiye ayirip birini derin dondurucuya atalim. Elmalari soyup rendeledikten sonra seker ve tarçin ilave edip karistiralim. Hamurumuzu yuvarlak bir tepsiye serelim. Elmali karisimin suyunu sikalim ve hamurun üzerine yayalim. Dondurucu da beklettigimiz hamuru üzerini kapatacak sekilde rendeleyelim. 180 C firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Çiktiktan sonra pudra sekeri serpip servis edin.
bundanda bir dilim almadan gitmeyeyim demi:)
YanıtlaSilhmmmmm elmali turtaya bayilirim ve cok siklikla yaparimmm ellerine saglik canimmm
YanıtlaSilaaa bu arada bu kadar ara acma olurmuuu bizi tariflerinden mahrum etmeye hakkin yokkk
optum canim
@Lemaninignesinden: Lemancim al canim afiyet olsun :))
YanıtlaSil@Mutfaktaki Zaman: Bende çok severim elmali turtayi. Açmamaya çalisiyorum güzel yorumun için tesekkür ederim canim :)
Emeklerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilElmalı turtadan hergün olsa hergün yerim o kadar seviyorum yani.
@Birileri anlatsin; al bendende o kadar, 7/24 saat yiyebilirimm :))
YanıtlaSil