- Konserve havuç
- Konserve bezelye
- Tuz
- Karabiber
- Kasar peyniri rendesi
- Krep
Yapilisi:
Konserve havuç ve bezelyeleri bir kabin icine koyup üzerine tuz, karabiber ekleyip karistiriyoruz. Kreplerin ortasina koyup rulo yapiyoruz. Üzerlerine kasar peyniri rendesi serpistirip önceden isitilmis 180 derecelik firinda peynirler eriyene kadar pisiriyoruz. Havuc ve bezelyeler konserve oldugu icin firinda çok kalmasina gerek yok, peynirler eriyince firinda alinki krepler kurumasin.
Firinda Sebzeli Mücver
Malzemeler:- 1 havuç
- 1 pirasa
- 1 patates
- 1 sogan
- 2 yumurta
- 3 y.k. yogurt
- 4 y.k. un
- tuz
- siviyag
Yapilisi:
Havucu, patatesi ve sogana rendeleyelim. Pirasayi ince ince dograyalim. Bir tavaya biraz siviyag alip soganlari kavuralim. Sirasiyla pirasayi, havucu ve patatesi ekleyelim. Sebzelerin pismesine gerek yok, sadece ilk dirilikleri çiksin diye az bi kavurmamiz lazim. Kavurma islemi bittikten sonra tuz ekleyip sogumaya birakalim. Sogduktan sonra içine yumurtalari, yogurdu ve unu ekleyp karistiralim. Yagli kagit serdiginiz borcama alip 200 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirelim.
Bulgur PilaviAnnemden gördügüm pirinç pilavi usulü pisirdigim bir bulgur pilavi tarifi. Ben sahsen çok severim bu pilav türünü. Malzemeler:
- 1 s.b. bulgur
- 2 s.b. sicak su
- arzuya göre arpa sehriye
- tereyag
- siviyag
- 1 tavuk bulyon (isteye bagli)
- tuz
Yapilisi:
Sehriyeleri siviyagida rengini alana kadar kavuralim. Üzerine bulgurumuzu ekleyip biraz daha kavuralim. Suyumuzu ekleyip altini acalim, kaynayinca altini kisalim. Tuzumuzu ve bulyonumuzu ekleyip tencerenin kapagini kapatalim. Suyunu çekmeye yakin ortasina bi parça tereyag koyalim. Tam suyunu çekince altini kapatalim. Erimis tereyaginin heryere esit olarak geçmesi için yavasça karistirip tekrar agzini kapatip dinlenmeye birakalim.
Yogurtlu Meyveli Kup
Malzemeler:- Çilek
- Portakal
- Muz
- Yogurt
- Arzuya göre toz seker
- Çikolata parçalari
Yapilisi:
Meyveleri küp küp dograyalim. Üzerine yogurt döküp biraz seker ekleyelim. Son olarak cikolata parçalari serpistirip soguk olarak servis edelim.
Klasik Salata
Malzemeler:- 1 sogan
- marul
- havuç
- konserve misir
- salatalik
- zeytinyagi
- tuz
- limonsuyu
Yapilisi:
Malzemeleri istedigimiz sekilde dograyip üzerine tuz, zeytinyagi ve limonsuyu ekleyip karistiralim. Iste bu kadarrr :))
betülcüğüm canım siten hayırlı olsun...inan insana çok huzur veren sıkmayan sade ve çok doğal bir site hazırlamışsın yeşiller içinde ellerine sağlık...sanırım yapmışsın yanda gördüm tariflerini eklemişsin...yardımcı olabildiysem ne mutlu bana tatlım....öpüyorum seni...beni takip edip beğenmenede ayrıca çok mutlu oldum sağolasın canım benim....
YanıtlaSilcanım bu arada bence yorumlarına onay koy yani sen okuduktan sonra yayınla çünkü bazı kendini bilmezler hakaret dolu şeyler yazabiliyorlar...okunduktan sonra silinmesindense sen oku sil....
YanıtlaSilbetülcüğüm siteni biraz tanıtmak adına seni yeni başlayan bir etkinlik için mimledim...cevaplayabilirsin sitende canım...
YanıtlaSilBirsen ablacim sitenimi begendigine sevindim. Bende yesil rengi o yüzden çok seviyorum ya, insana huzur veriyor.. Daha çok yeniyim insaAllah zamanla bol arsivli bir blog olur :)) Yardimlarin için tekrar tesekkürler.
YanıtlaSilBenide mimledigin için tesekkür ederim, sayende biraz Blogcu ailesinde taninan bir blogcu olurum insaAllah :)) Aksama cevaplicam..
Betül ablacigim..
YanıtlaSilYine neler neler eklemissin =)
Dun giremedigim icin bugun hemen merakla girdim sitene, valla tutku oluyor herhalde haha, ekledigin tarifleri insaallah yapmaya calisacam..Imtihanlarim bir gecsinde..
Allaha emanet 0l (K)
Hepsi çok nefis Betül..Özellikle etsiz oluşlarını sevdim..))Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSiten hayırlı ve paylaşımlı olsun..
Sevgiler..
Hülyacim yorumun için sagol canim :))
YanıtlaSilImtihanlarinda kolaylik diliyorum sana.. Allah yardimcin olsun :))
Gül güzel yorumun için tesekkür ediyorum :)) Senin sitende çok basarili, takip ettiklerim arasinda...