Çarşamba, Mart 18, 2009

Uzaktan bir davet

Esimin okuldan tanidigi bir arkadasi yemege katildi bize. Bize 2 saat kadar uzak bir yerde oturan Hollandali arkadasi Türk mutfagini çok sevdigi için siklikla bize yemege gelir. Okumak icin bizim yasadigimiz yerden uzaklasti ama ailesi burda oldugu icin her geldiginde bizim soframiza da oturmadan dönmez :)) Vejeteryan oldugu icin et türü bir yemek yoktu. Havuçlu bezelyeli krep

Krep yapmak için ben belirli bir ölçü kullaniyorum. 20 adet falan çikiyor bu ölçüden, tabi bu kullandiginiz tavanin büyüklügünede bagli. 1 lt süt, 2 yumurta, 1 fiske tuz, kivama gelecek yeterlekti un. Yapip derindorucuya koyup ara sira çikarip bu tür seyler için kullaniyorum. Malzemeler:
  • Konserve havuç
  • Konserve bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kasar peyniri rendesi
  • Krep

Yapilisi:

Konserve havuç ve bezelyeleri bir kabin icine koyup üzerine tuz, karabiber ekleyip karistiriyoruz. Kreplerin ortasina koyup rulo yapiyoruz. Üzerlerine kasar peyniri rendesi serpistirip önceden isitilmis 180 derecelik firinda peynirler eriyene kadar pisiriyoruz. Havuc ve bezelyeler konserve oldugu icin firinda çok kalmasina gerek yok, peynirler eriyince firinda alinki krepler kurumasin.

Firinda Sebzeli Mücver

Malzemeler:
  • 1 havuç
  • 1 pirasa
  • 1 patates
  • 1 sogan
  • 2 yumurta
  • 3 y.k. yogurt
  • 4 y.k. un
  • tuz
  • siviyag

Yapilisi:

Havucu, patatesi ve sogana rendeleyelim. Pirasayi ince ince dograyalim. Bir tavaya biraz siviyag alip soganlari kavuralim. Sirasiyla pirasayi, havucu ve patatesi ekleyelim. Sebzelerin pismesine gerek yok, sadece ilk dirilikleri çiksin diye az bi kavurmamiz lazim. Kavurma islemi bittikten sonra tuz ekleyip sogumaya birakalim. Sogduktan sonra içine yumurtalari, yogurdu ve unu ekleyp karistiralim. Yagli kagit serdiginiz borcama alip 200 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirelim.

Bulgur Pilavi

Annemden gördügüm pirinç pilavi usulü pisirdigim bir bulgur pilavi tarifi. Ben sahsen çok severim bu pilav türünü. Malzemeler:
  • 1 s.b. bulgur
  • 2 s.b. sicak su
  • arzuya göre arpa sehriye
  • tereyag
  • siviyag
  • 1 tavuk bulyon (isteye bagli)
  • tuz

Yapilisi:

Sehriyeleri siviyagida rengini alana kadar kavuralim. Üzerine bulgurumuzu ekleyip biraz daha kavuralim. Suyumuzu ekleyip altini acalim, kaynayinca altini kisalim. Tuzumuzu ve bulyonumuzu ekleyip tencerenin kapagini kapatalim. Suyunu çekmeye yakin ortasina bi parça tereyag koyalim. Tam suyunu çekince altini kapatalim. Erimis tereyaginin heryere esit olarak geçmesi için yavasça karistirip tekrar agzini kapatip dinlenmeye birakalim.

Yogurtlu Meyveli Kup

Malzemeler:
  • Çilek
  • Portakal
  • Muz
  • Yogurt
  • Arzuya göre toz seker
  • Çikolata parçalari

Yapilisi:

Meyveleri küp küp dograyalim. Üzerine yogurt döküp biraz seker ekleyelim. Son olarak cikolata parçalari serpistirip soguk olarak servis edelim.

Klasik Salata

Malzemeler:
  • 1 sogan
  • marul
  • havuç
  • konserve misir
  • salatalik
  • zeytinyagi
  • tuz
  • limonsuyu

Yapilisi:

Malzemeleri istedigimiz sekilde dograyip üzerine tuz, zeytinyagi ve limonsuyu ekleyip karistiralim. Iste bu kadarrr :))

7 yorum:

  1. betülcüğüm canım siten hayırlı olsun...inan insana çok huzur veren sıkmayan sade ve çok doğal bir site hazırlamışsın yeşiller içinde ellerine sağlık...sanırım yapmışsın yanda gördüm tariflerini eklemişsin...yardımcı olabildiysem ne mutlu bana tatlım....öpüyorum seni...beni takip edip beğenmenede ayrıca çok mutlu oldum sağolasın canım benim....

    YanıtlaSil
  2. canım bu arada bence yorumlarına onay koy yani sen okuduktan sonra yayınla çünkü bazı kendini bilmezler hakaret dolu şeyler yazabiliyorlar...okunduktan sonra silinmesindense sen oku sil....

    YanıtlaSil
  3. betülcüğüm siteni biraz tanıtmak adına seni yeni başlayan bir etkinlik için mimledim...cevaplayabilirsin sitende canım...

    YanıtlaSil
  4. Birsen ablacim sitenimi begendigine sevindim. Bende yesil rengi o yüzden çok seviyorum ya, insana huzur veriyor.. Daha çok yeniyim insaAllah zamanla bol arsivli bir blog olur :)) Yardimlarin için tekrar tesekkürler.

    Benide mimledigin için tesekkür ederim, sayende biraz Blogcu ailesinde taninan bir blogcu olurum insaAllah :)) Aksama cevaplicam..

    YanıtlaSil
  5. Hülya Akcaoglu19 Mart 2009 15:10

    Betül ablacigim..
    Yine neler neler eklemissin =)
    Dun giremedigim icin bugun hemen merakla girdim sitene, valla tutku oluyor herhalde haha, ekledigin tarifleri insaallah yapmaya calisacam..Imtihanlarim bir gecsinde..

    Allaha emanet 0l (K)

    YanıtlaSil
  6. Hepsi çok nefis Betül..Özellikle etsiz oluşlarını sevdim..))Ellerine sağlık..


    Siten hayırlı ve paylaşımlı olsun..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Hülyacim yorumun için sagol canim :))
    Imtihanlarinda kolaylik diliyorum sana.. Allah yardimcin olsun :))

    Gül güzel yorumun için tesekkür ediyorum :)) Senin sitende çok basarili, takip ettiklerim arasinda...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)