Pazartesi, Ocak 04, 2010

Sükür kavusturana.... & Portakalli Kurabiye

Merhaba arkadaslarim.. Öncelikle herkesin yeni yilini tüm içten dileklerime tekrar kutlamak istiyorum.. O kadar özlemisim ki sizleri.. Hep buralardayim artik.. Yogun ama bi o kadar da çok güzel bir dönemi geride biraktim.. Isyerime ve oradaki arkadaslarima veda ettim geçen hafta.. Çok güzel dileklerle ayrildim, çok sirin hediyeler almislar bebegimiz için.. 2010'a evhanimi olarak girdim yani :) 4,5 aylik olduk artik yariyi geçtik az kaldi diye avutuyoruz kendimizi :) Migde yanmalarini saymazsak su aralar çok iyiyiz Allaha sükür.. Her ne kadar simdiden isimi özlemis olsamda yinede iyi bir karar verdigimi düsünüyorum.. Evde rahat rahat geçiririm hamileligi Allahin izniyle.. Bundan sonra yeni tariflerle ve güzel haberlerle karsinizda olurum insaAllah.. Sizlerle bir tarif paylasip simdilik müsadenizi isticem :)

Malzemeler:

  • 2 portakal
  • 1 s.b. seker
  • 1 yumurta
  • 1 p. kabartma tozu
  • 0,5 s.b. siviyag
  • 0,5 ç.b. toz seker (üzeri için)
  • aldigi kadar un

Yapilisi:

Yumurta sarisini sekerle birlikta iyice çirpalim. Rendelenmis portakal kabuklarini ve suyunu ilave edip karistiralim. Karisima yag, kabartma tozu ve alabildigince un ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yoguralim. Ceviz büyüklügünde toplar yapip firin tabagina dizelim. Üzerlerine yumurta beyazini sürüp seker serpelim. Üzerleri hafif pembelesinceye kadar 180 C firinda pisirelim.

8 yorum:

  1. Kurabiyeler nefis olmuş,eline sağlık.. iş içinde hayırlısı olsun.. allah bebeğinize sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Tatlım güzel yorumun için teşekkürler, kurabişler nefis görünüyor.

    Rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah, miğde yanmasını bilirim çok fena olur...Kolaylıklar diliyorum canım...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. betülcüm isabetli bir karar vermişsin..keyfini çıkar hamileleiğin..sonrasında bol enerjiye ihtiyacın olacak malum:)bu kurabiyelerin adı neydi canım?ben mi göremiyorum..

    YanıtlaSil
  4. portakallı tariflere taktım bende bu ara... harika oluyor... ellerine sağlık izleyicinim:))

    YanıtlaSil
  5. ev hanımlıgın hayırlı ugurlu olsun... güzel ve rahat bir hamilelik geçirirsin umarım...

    YanıtlaSil
  6. Canım seni tekrar gördüğüme çok sevindim...

    Ellerine sağlık harika gözüküyor kurabişler...

    YanıtlaSil
  7. Evet bu dönemde rahat ve sakin kafayla dinlenmek hazırlık için çok önemli. Kurabiyelerin nefis görünüyor sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  8. selamun aleykum,

    cok guzel bir karar vermissin.hamilelik cok zor oluyor:)2 tane canavar annesi olarak cok iyi anliyorum sizi:)hemde daha rahat edersiniz,istediginiz gibi gezer tozar gelincede uyursunuz betul hanim:)

    ALLAHA emanet olun.hayirli cumalar.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)