Çarşamba, Eylül 02, 2009

Gül Tatlisi

Malzemeler:
  • 1 s.b. siviyag
  • 1 s.b. irmik
  • 0,5 s.b. yogurt
  • 1 yumurta
  • y.p. margarin (oda sicakliginda)
  • 1 p. vanilya
  • 1 p. kabartma tozu
  • 1 ç.k. sirke
  • 1 tutam tuz
  • aldigi kadar un
  • fistik, ceviz (süslemek için)
  • 1 kg. seker (serbeti için)
  • 1 lt. su (serbeti için)
  • 2-3 damla limon suyu (serbeti için)

Yapilisi:

Serbetini hazirlayip sogmasi için bir kenara koyalim. Un hariç tüm malzemeleri derin bir kabin içinde karistiralim. Unumuzu ekleyip hamur haline getirelim. Hamurumuz ne yumusak ne de sert olacak. Cevizden biraz küçük toplar yapalim. Avucumuzun içine alip diger elimizle çok ince olmayacak sekilde açalim. 3 adet hamuru birisi diğerinin yarısının üstüne gelecek şekilde yanyana dizelim. Rulo halinde saralim ve ortadan ikiye keselim, böylece 2 adet gül elde etmis olacagiz. Hamurumuz bitene kadar bu asamalari tekrarlayalim. Güllerimizin üzerine ceviz veya findik koyup önceden isitilmis 180 C firinda pisirelim. 20-25 dk kadar yeterli olacaktir. Fazla kizarmadan almanizi tavsiye ediyorum. Ilk sicakligi çikinca soguk serbeti tatlimizin üzerine dökelim.

4 yorum:

  1. Aramiza tekrar hosgeldin:) Gul tatlisini cok severim, hem tadi hem gorunusu cok guzel. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Canım ebnde bugün gül tatlısı yaptım hatta tarifimiz bile aynı:)))

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım gül tatlısına ellerine sağlık...
    Mutlu bir hafta sonu geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Ya ben "aldigi kadar un"la güzel bir yemek ortaya cikartamiyorum :(( Ne kadar un koyuyorsunuz??

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)