Perşembe, Temmuz 02, 2009

Kümbet Pasta

Uzun zamandir aklimdaydi Kümbet Pasta yapmak ama bi türlü firsat bulamamistim. Dün kayinpederimin 50'inci yasgünü için yapayim dedim. Pasta begenildi.. ayni pastanelerdeki gibi olmusmuss :)) Deneyin derim... Tarifi Leziz Sofralar'dan aldim. Hiç bir degisiklik yapmadim, tarifi aynen aktariyorum. Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 s.b. un
  • 1 s.b.'dan 1 parmak eksik seker
  • 1 yemek kasigi kakao
  • 1 paket vanilya
  • yarim paket kabartma tozu
(Pastayi bahçede yedik bu yüzden fotograf biraz karanlik. Çok net çekemedim ama idare edin içindeki kremayi görün diye çektim yinede :)) Yapilisi:

Yumurtayla seker köpürene kadar çirpilir. Diger malzemeleri katip yavas yavas hepsi karistirilir. Kelepçeli yuvarlak kaliba dökülüp 175C firinda pisirilir. Kremasini hazirlamak içinse tüm malzemeleri bir tencereye alip karistirarak koyulasincaya dek pisirelim. Soguyunca mikserle pürüzsüz bir hal alana kadar çirpalim. Kek pistikten sonra sogumaya birakilir. Soguyunce ortadan ikiye kesilir. Kekin bir parçasinin iç yüzü disa gelecek sekilde yuvarlak bir kasenin içine yerlestirilir. Hazirladigimiz kremayi içine dökelim. Kekin diger parçasini üzerine kapatalim ve fazlaliklarini keselim. Üzerine strec folyo ile kapatip bir gece buzdolabinda dinlendirelim. Ertesi gün servis tabagina ters çevirelim. Üzerine hazir çikolata sosu dökelim. (Soguk olmasina dikkat edin) Arzunuza göre süsleyip servis yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Slm, ilk once hosgeldin!! Umarim turkiye seyahatin guzel gecmistir. Ben labne peynir olarak Gazi'nin surme peynirini kullaniyorum. Labne peynirin ozelligi bildigim ve anladigim kadariyla yogurt ozlu olmasidir. Iki cesit oluyor peynir, ya sut yada yogurt ozlu. Gazi peyniri guzel bir alternatif! Groetjes

    YanıtlaSil
  2. Aslm hosbulduk :)) Cevabin için çok tesekkür ederim, bir çok tariften mahrum kaliyordum labne peynirligi oldugu için. Artik yaparim insaAllah.. Groetjes terug :)

    YanıtlaSil
  3. Canım desteğin ve yorumun için çok tşkr ediyorum...
    Nefis bir pasta olmuş ellerine sağlık canım ..
    Kayınpederinin doğum günüde kutlu olsun canım...

    YanıtlaSil
  4. canım ohh kayınvalıden sanslı vallahi ohh elıne saglık

    YanıtlaSil
  5. canımmmm pastan çok güzel gözüküyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim pastayi bende denemistim , lezzetli oluyor gercekten..
    Kayinpederinede cok hos bir jest olmustur...
    Hoscakal..

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)