- 4 yumurta
- 1 s.b. un
- 1 s.b.'dan 1 parmak eksik seker
- 1 yemek kasigi kakao
- 1 paket vanilya
- yarim paket kabartma tozu
Yumurtayla seker köpürene kadar çirpilir. Diger malzemeleri katip yavas yavas hepsi karistirilir. Kelepçeli yuvarlak kaliba dökülüp 175C firinda pisirilir. Kremasini hazirlamak içinse tüm malzemeleri bir tencereye alip karistirarak koyulasincaya dek pisirelim. Soguyunca mikserle pürüzsüz bir hal alana kadar çirpalim. Kek pistikten sonra sogumaya birakilir. Soguyunce ortadan ikiye kesilir. Kekin bir parçasinin iç yüzü disa gelecek sekilde yuvarlak bir kasenin içine yerlestirilir. Hazirladigimiz kremayi içine dökelim. Kekin diger parçasini üzerine kapatalim ve fazlaliklarini keselim. Üzerine strec folyo ile kapatip bir gece buzdolabinda dinlendirelim. Ertesi gün servis tabagina ters çevirelim. Üzerine hazir çikolata sosu dökelim. (Soguk olmasina dikkat edin) Arzunuza göre süsleyip servis yapabilirsiniz.
Slm, ilk once hosgeldin!! Umarim turkiye seyahatin guzel gecmistir. Ben labne peynir olarak Gazi'nin surme peynirini kullaniyorum. Labne peynirin ozelligi bildigim ve anladigim kadariyla yogurt ozlu olmasidir. Iki cesit oluyor peynir, ya sut yada yogurt ozlu. Gazi peyniri guzel bir alternatif! Groetjes
YanıtlaSilAslm hosbulduk :)) Cevabin için çok tesekkür ederim, bir çok tariften mahrum kaliyordum labne peynirligi oldugu için. Artik yaparim insaAllah.. Groetjes terug :)
YanıtlaSilCanım desteğin ve yorumun için çok tşkr ediyorum...
YanıtlaSilNefis bir pasta olmuş ellerine sağlık canım ..
Kayınpederinin doğum günüde kutlu olsun canım...
canım ohh kayınvalıden sanslı vallahi ohh elıne saglık
YanıtlaSilcanımmmm pastan çok güzel gözüküyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEllerine saglik canim pastayi bende denemistim , lezzetli oluyor gercekten..
YanıtlaSilKayinpederinede cok hos bir jest olmustur...
Hoscakal..