Salı, Mayıs 19, 2009

Patates Yuvalari

Patatesten daha güzel birsey var mi acaba. Hastasiyim.. Her türlüsünü severim.. Bi tatlisi kaldi, onu da yakinda yaparim herhalde :)) Meze olarak sunabileceginiz pratik bir tarif.. Ölçüyü size birakiyorum çünkü kaç adet istediginize, zevkinize bagli..

Malzemeler:

  • Patates
  • Yogurt
  • Mayonez
  • Havuç
  • Pulbiber
  • Dereotu
  • Tuz
  • Tereyag

Yapilisi: Patateslerimizi soyup haslamaya birakalim. Iyice haslandiktan sonra pürüzsüz bir hal alana kadar ezelim. Biraz tereyag ekleyip patateslerimizin sicagiyla erimesi için karistiralim. Patateslerimiz sogumayi beklerken biz bi kenarda sosunu hazirlayalim. Sosu ben 4 y.k. yogurt 1 y.k. mayonez seklinde hazirliyorum. Bunu siz zevkinize göre degistirebilirsiniz. Sevenler mayonezi fazla katabilir. Bu karisimin içine dereotu, pulbiber ve tuz ilave edip karistiriyoruz. Aslinda bunun içine sarimsakta güzel olur ama o gün tercih etmedim. Patateslerimiz soguyunca istedigimiz büyüklükte toplar yapip ortasini iyice açiyoruz. Ne kadar çok açarsaniz o kadar çok sos aliyor ve daha lezzetli oluyor. Sosumuzdan koyup üzerlerini rendelenmis havuç ile süsleyip servise aliyoruz. Afiyet olsun :))

14 yorum:

  1. Ay cokkkk guzel Super super gorunuyor..
    Ellerine saglik..en kisa zamanda denicem insallah
    gecen benzer bir sos yaptim ama sulu oldu kivamini getiremedim,,yanii resimdeki gibii bir kivama gelmedii,, senin tarifinden uygularim artik cok tesekkurler.. (K)

    YanıtlaSil
  2. @Hülya; Süzme yogurt kullan canim bi problem olmaz o sekilde.. Yorumun için tesekkür :)) Dene bence pazar günü arkadaslara yapmistim çok sevdiler sende begenirsin eminim..

    YanıtlaSil
  3. Canım çok güzeller
    patatesi bende severim ama bu harika
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. @Sengülce; Yorumun için tesekkürler begendigine sevindim canim :))

    YanıtlaSil
  5. Ben de çok severim patatesi.Bu tarif hoşuma gitti.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor cnm eline sağlık ne zamandır denicem hatta garnitürlü yapıcam fırsat olmadı..Eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor....:)

    YanıtlaSil
  8. yorumun icin tesekkur ederim canimmm o senin guzelliginn,geciktimmm:S
    boyle bir tarif bendede var canim gercekten cok guzel oluyor salatalar kismina bakarsan gorursun:P
    opuyorumm

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Betul
    Bende patates salatalarinin hastasiyim, cok severim. Hatta beNimde blog sayfamda seninkine benzer patates canaklarim vardi.Herzaman tepsiye dosedigim salatayi o gun oyle canak seklinde yaptim.Cok daha sik oldular, aynen seninkiler gibi.
    Ellerine saglik canim
    Sevgilerimle , hoscakal..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Betül...patatesli tarifi ben borcamda yapıyordum..ama sizinki çok güzel görünüyor..
    bir dahakii sefere sizinkini deneyeceğim..ellerinize sağlık
    Sevgilerimi..gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  11. @Mosquito; Begendigine sevindim canim yorumun için tesekkür ediyorum :)

    @Degisiktatlar; Garniturlude çok hos olur bence canim :))

    @Pembe Tatlar; Begendiysen gönderim canisi sana :))

    @MutfaktakiZaman; Önemli degil canim :) Evet gittim baktim simdi seninkilerde harika olmuslar :))

    @Banu; Degisik oluyor degilmi bu sekilde sunmak çok sIk seninkilerde güzel olmustur eminim :))

    @Leyla Poyraz; Leylacim.. begendigine sevindim canim sunumu bu sekilde çok sIk oluyor.. Sevgiler benden :)) Yine beklerim..

    YanıtlaSil
  12. Betülcüğüm ellerine sağlık, tek tek ikramlık hoş oluyorlar, patatesli harca istersen dereotu da ekleyebilirsin:)

    ıspanağı kek içinde kullanmıştım ama sütlü bir tatlıda nasıl olur çok merak ettim, elimdeki bir dergide püre yapıp krem şantiyle karıştırılıyordu ve çok hoş bir rengi olmuştu, ama tadı nasıl olur diye cesaret edemedim:)
    sütlü tatlının içinde tadı belli oluyor mu, nasıl oldu?

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Oyyy:)
    Bunlar patates değil sanki enginar ayol:)
    eline sağlık betüşcüm çok şık bir sunum olmuş..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. @Hatice; dereotlu da denerim canim sagol :))
    Sütlü tatlinin içinde tadi aynen ispanakli kekteki gibi.. Yani ispanak oldugunu anlamiyorsun, pek belli degil. Tadindan çok rengini katiyor tatliya. Ben pek cesaret edememistim ama çok merak ediyordum yapim bakim dedim. Misafirlerim çok begendi.. Dene bence begenirsin :))

    @Akasyakokusu; Var ya aynen ben fotografi koyunca enginar gibi gözüküyor demistimmm :)) Yorumun için sagol canim sevgilerr

    YanıtlaSil

Yorumlariniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. En kisa zamanda size cevap yazmaya gayret gösteriyorum.. :)