- Yarim paket makarna
- 200 gr. kiyma
- siviyag
- 3/4 dis sarimsak
- 1 t.k. salça
- karabiber
- dereotu
- yogurt (kimi çok yogurtlu kimi az yogurtlu sevdigi için ölçüsünü siz ayarlayin)
- tuz
Yapilisi:
Öncelikle makarnalari suyla haslayalim. Bir kabimizin içinde yogurtla ezdigimiz sarimsaklari karistiralim. Kiymayi siviyagda kavuralim, rengini aldiktan sonra salçamizi ekleyip birlikte kavuralim. Sirasiyla tuz, karabiber ve dereotu ekleyelim. Makarnalar haslandiktan sonra soguk sudan geçirelim ve süzmeye birakalim. Suyunu iyice süzdükten sonra sarimsakli yogurtlu karisimdan ekleyip karistiralim. Son olarak üzerine kavurdugumuz kiymamizi ekleyip servis yapalim.
dualarım seninle allah gönlüne göre versin buarada bende cocuklardan yemek yetiştiremedim aynısını yaptım tesadüfe bak
YanıtlaSilcanim sagol Allah herkesin gönlüne göre versin.. Çok pratik oluyor bende sinava çalistigim için çabucak biseyler yapim diye bu yemegi yapmistim :))
YanıtlaSilBetül abla yeni isin hayirli ugurlu olsun..
YanıtlaSilAllah yardim olsun,, Yemek cok guzel gorunuyor.. Bizimde evde acele zamanlarda yaptigim bir yemek,, Bende yogurtsuz daha cok seviyorum..Selamlar Hülya
Hülyacim tesekkür ediyorum :) Evet, yogurtsuzda güzel olabilir :))
YanıtlaSil