- 200 gr ispanak
- 1 s.b. seker
- 3 yumurta
- 0,5 s.b. siviyag
- 1 p. kabartma tozu
- 1 p. vanilya
- aldigi kadar un
- kremsanti
Salı, Nisan 14, 2009
Ispanakli Yesil Kek
Çok aceleye geldi kekim ama yinede paylasmak istedim :) Etkinlik için Missgibi'ye gönderiyorum tarifimi..
Malzemeler:
Yapilisi: Yumurtalarimizi sekerle beraber mikserle karistiralim. Sirasiyla siviyag, ispanak, vanilya ve unumuzu ekleyip karistiralim. Son olarak kabartma tozumuzu ekleyip karistirdiktan sonra yaglanmis kelepçeli kalibimiza döküp önceden isittigimiz 170 C firinda pisirelim. Kremsantimizi paketin üzerinde yazdigi gibi hazirlayalim. Kekimiz soguduktan sonra kremsanti ile süsleyelim. Normalde kekimizi ortasindan kesip ikiye ayirdiktan sonra arasina santi sürüp tekrar kapatip her tarafini kremsanti ile süslüyorum ama dedigim gibi aceleye geldi :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Pastan çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Zevkle 1 diliminden tadmak isterdim doğrusu..Sevgilerle..
YanıtlaSilGönderiyorum 1 dilimm :))
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜÜYOR HİÇ DENEMEMİŞTİM BÖYLE ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilellerine saglik canim bende yapmistim bir iki kez gercekten guzel oluyor opuyorumm
YanıtlaSilacele macele süper valla ellerıne saglık
YanıtlaSil@Didem; yorumun için tesekkür ederim. Sen nasil yapiyorsun..?
YanıtlaSil@Mutfaktaki Zaman; Canim evet gerçekten güzel oluyor, benim en sevdigim pastalardan biri zatenn :))
@Sevil; Rica ederimmm :))
Lemaninignesinden: Canim :))